ISO 27001 implementatie scan 

Cyberaanvallen zijn een van de grootste risico's waarmee u als organisatie te maken kan krijgen. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om de beveiliging van hun informatie te structureren op basis van ISO 27001. Het is wereldwijd de meest populaire norm voor informatiebeveiliging.

Direct inzicht in wat u nodig heeft om te voldoen aan ISO 27001

Partners waar we trots op zijn:

Bedrijfsprocessen optimaliseren voor informatiebeveiliging

ISO 27001 beschrijft hoe u procesmatig met het beveiligen van informatie kunt omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen uw organisatie zeker te stellen. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak.

Voor wie is ISO 27001 bedoeld?

ISO 27001 is nuttig voor alle organisatie die willen aantonen dat zij een set van maatregelen, processen en procedures hanteren om aan stakeholders (klanten, leveranciers, belangenverenigingen, brancheorganisatie, etc.) te laten zien dat zij serieus met informatiebeveiliging omgaan. Dit kunnen ICT-bedrijven zijn, overheid, zorginstellingen en andere bedrijven die met vertrouwelijke informatie omgaan, bewerken of opslaan. Wij richten ons metname op mkb bedrijven.

KMC Solutions en ISO compliance voor MKB bedrijven

KMC Solutions is als geen andere organisatie in staat om u te ondersteunen in uw certificering voor ISO- en NEN-normeringen (KMC Solutions is zelf ook ISO 27001 gecertificeerd). Binnen deze normeringen is de controle van uw organisatie op informatie en data net als binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming zeer belangrijk. Met de certificering- en compliance oplossingen van KMC Solutions wordt uw organisatie klaargestoomd om te voldoen aan ISO 27001.

Management systeem voor informatiebeveiliging

KMC Solutions ondersteunt u door middel van een management- en technische scan en bepaalt vervolgens wat u nodig heeft om een managementsysteem voor informatiebeveiliging te realiseren. Dit systeem heeft u nodig voor de ISO 27001 certificering. Nadat wij samen met u de nodige gegevens hebben verzameld maken we een indicatie over de doorlooptijd van uw ISO certificering. De doorlooptijd ligt meestal tussen de 6 maanden en een jaar. De certificering kan daarna plaatsvinden door een erkend bureau. Hoe snel het gaat bepaalt u grotendeels zelf en is afhankelijk van waar uw risico’s liggen.

Wat levert KMC Solutions aan u op?

Met de ISO 27001 implementatie scan krijgt u tegen een investering van €800, direct inzicht in wat u nodig heeft om te voldoen aan ISO 27001.

De implementatie scan doen wij door middel van interviews met directie, management en eventueel technische mensen. Daarbij zijn de volgende onderwerpen van belang:

Bedrijfsrisico’s

Processen

Informatiebeveiligingsbeleid

HRM beleid

Technische beveiliging

 

ISO 27001 implementatie scan aanvragen

 

ISO27001 certificering bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

Stakeholders en Business Risk

Assessment en bepalen scope

Het doorlopen van een set aan beheersmaatregelen

Bepalen risico’s en tekortkomingen informatiebeleid

Bepalen interne norm en informatiebeveiliging beleid

Inrichten van een aantal procedures

Verbeterplan

 

Over KMC

KMC is een ISO gecertificeerde, Nederlandse cloud IT specialist die zich toelegt op volledige kantoorautomatisering, gevirtualiseerde werkplekken (kantoor 365 met shared omgeving) en de informatiebeveiliging van middelgrote organisaties.